Blog

Image
banner_legis

Legislativa

Stravování zaměstnanců – aneb ohlédnutí se za změnami roku 2024

V rámci zaměstnaneckého stravování došlo k významným daňovým změnám, přibyly nové formy příspěvků na stravování a změnila se daňově optimální hodnota příspěvku na stravování. Jaké mají zaměstnavatelé od roku 2024 možnosti v rámci závodního stravování?

Přečtěte si více
Image
platba kartou

HR tipy a inspirace

Mírný, ale setrvalý růst. Tak by se dal charakterizovat trend ve vývoji cen obědů již od loňského roku. Oproti minulosti se však zásadně promíchalo pořadí, speciálně v létě. První příčka patří od června Jihočeskému kraji. V srpnu zde průměrná cena oběda přesáhla částku 213 korun. Praha je s cenou 200 korun až šestá. Celkově je průměrná cena zhruba 195 korun. Vyplývá to z transakcí stravenkovými kartami společnosti Pluxee, největšího poskytovatele benefitů v ČR.

Image
banner clanek Darek

Čerpání benefitů

Zdá se, že Vánoce jsou ještě daleko, ne však pro firmy. Ty po letních prázdninách začínají přemýšlet a objednávat vánoční dárky pro obchodní partnery. Pokud chcete udělat upřímnou radost všem obdarovaným, máme pro vás zaručený tip, který je navíc snadný na realizaci.

Image
Proč je zdravé sezení u počítače klíčem k psychické pohodě  i produktivitě?

Zdravý životní styl

V dnešní digitální době se často sezení za počítačem zkrátka nevyhneme. Tím spíš, že právě počítač je pro velkou spoustu z nás naprosto nezbytným pracovním nástrojem. Sedíme v práci, brouzdáme doma na internetu nebo třeba hrajeme počítačové hry. Věděli jste ale, že náš způsob sezení zásadně ovlivňuje nejen držení našeho těla, ale i produktivitu nebo třeba psychickou pohodu? Zdravé sezení není jen trend spojený se zdravým životním stylem, ale nezbytnost. Osvojte si pár drobných zásad správného sezení a výsledky uvidíte sami.

Image
svacina

Zdravý životní styl

Září je tady a školní docházka i každodenní povinnosti se opět hlásí o slovo. Aby měly vaše děti ve škole kromě učebnic, sešitů a penálu vše, co potřebují, je důležité myslet i na vyváženou svačinu. Ta je pro děti nesmírně důležitá, protože podporuje soustředění a zabraňuje únavě. Vyzkoušejte jednoduché tipy na chutná i zdravá jídla, která si vaše děti zamilují. A nejen ony.

Image
skola

Čerpání benefitů

Začátek školního roku a Vánoce jsou pro rodiny s dětmi dvě finančně nejnáročnější období. Seznam věcí, které je potřeba zajistit před návratem dětí do škol bývá obvykle velmi dlouhý a také finančně náročný. Pokud však máte k dispozici volnočasové benefity od Pluxee, můžete ušetřit i tisíce korun.

Image
jahody

Zdravý životní styl

Kdo by jim odolal? A čemu? Řeč je o letních sezónních surovinách, na které se všichni celý rok těšíme. Podívejte se na naše tipy, kde šťavnaté jahody, meruňka, maliny nebo voňavá rajčata pořídit a proč byste je právě teď měli rozhodně zařadit do svého jídelníčku.

Image
paragraf

Legislativa

Řada zaměstnavatelů poskytuje svým bývalým zaměstnancům, kteří jsou ve starobním nebo invalidním důchodu, zvýhodněné stravování. Od ledna 2024 však novela zákona o daních z příjmů podmínila osvobození zvýhodněného stravování výkonem práce alespoň 3 hodiny. Aktuální novela zákona se snaží tuto situaci u bývalých zaměstnanců napravit.

Image
recyklace

CSR

Již čtvrtým rokem motivujeme k recyklaci benefitních karet. Třikrát jako Sodexo, letos ale poprvé jako Pluxee. Na začátku roku jsme opět vyzvali držitele našich plastových benefitních karet, aby je vrátili. Výsledkem je rekordních 11 072 vrácených karet, které tak najdou další využití. Navíc z každé vybrané karty věnujeme 10 Kč Nadaci Partnerství, která v rámci programu Sázíme budoucnost vysazuje stromy po celé republice.

Image
czechitas

CSR

Ještě do 24. 7. se mohou ženy hlásit na Digitální akademie Czechitas a také o stipendia z Nadačního fondu této organizace. Na stipendia daruje jeden milion korun každý rok také společnost Pluxee, největší poskytovatel zaměstnaneckých benefitů v ČR, ve spolupráci s nadací Stop Hunger. Deset znevýhodněných žen tak může každý rok studovat IT akademie zcela zdarma a otevřít si dveře do světa IT a nových pracovních příležitosti.

Image
terminál

HR tipy a inspirace

Ceny obědů v prvních pěti měsících letošního roku mírně kolísaly, v některých regionech klesaly. Oproti minulosti se však zásadně promíchalo pořadí. Praha s průměrnou cenou oběda 198,20 Kč v květnu držela až pátou příčku. Předstihl ji dokonce i Ústecký kraj. Prvenství patří Středočeskému kraji s průměrnou cenou oběda 207,53 Kč. Vyplývá to z transakcí stravenkovými kartami společnosti Pluxee, největšího poskytovatele benefitů v České republice.

Image
voda

Zdravý životní styl

Léto je tady a s ním i počasí, které nás láká vyrazit na delší dovolenou nebo kratší výlety. Na cestách ale snadno zapomínáme na dostatečný pitný režim a vypít dost tekutin se najednou stává obrovskou výzvou. Ať už relaxujete u vody, sportujete nebo pracujete na zahradě, dodržovat správný pitný režim je důležité nejen v létě, ale i během celého roku. Hydratace těla je totiž klíčem k dobré náladě, energii i celkovému zdraví.

Image
paragraf

Legislativa

Ačkoli takzvaná velká novela zákoníku práce nabyla účinnosti již od 1. října 2023, respektive 1. ledna 2024, nebude určitě na škodu zopakovat si některé novinky, které tato novela přinesla ve vztahu k dohodám o pracích konaných mimo pracovní poměr.

Image
platba stravenkovou kartou

HR tipy a inspirace

Dobám, kdy zaměstnavateli stačil jeden univerzální balíček benefitů, nenávratně odzvonilo. Ve firmách se nyní potkává hned několik generací, z nichž každá vyrostla v jiné době, má jiná očekávání a priority. Zaměstnavatelé tomu musí přizpůsobit své strategie. Mimo jiné i v oblasti zaměstnaneckých benefitů. Zde si totiž každá generace zakládá na něčem jiném. To ukázal i aktuální průzkum postojů k benefitům, který pro společnost Pluxee, stejně jako v letech 2022 a 2023, zpracovala agentura Ipsos. Kromě postojů zaměstnanců ovšem ve změnách určitou roli sehrála také nová legislativa.

Image
Letní čtení s Gradou

Čerpání benefitů

Léto je tady! Podívejte se s námi na pár knižních tipů ke čtení od Nakladatelského domu GRADA, které se Vám v letních dnech můžou hodit. Navíc zde můžete najít potřebnou nápovědu pro odpověď na soutěžní otázku, která probíhá v aplikaci Pluxee účet.

Image
Jak se dostat s benefity do formy před plavkovou sezónou?

Zdravý životní styl

Léto je za dveřmi a s ním přichází i období dovolených, návštěv koupališť a pláží. Zatímco na odpočinek a teplé počasí se všichni těšíme, představa odhazování vrstev oblečení už tak lákavá být nemusí. Ruku na srdce – kdo se zimě cítí na promenádu v plavkách? Nevěste hlavu, stále je čas na sobě zapracovat. Jak? Podělíme se s vámi o zaručené tipy, které navíc můžete uhradit benefity Pluxee.